Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
www.dali.com/gallery/detail/sculptures/singles/ Homage+to+Newton+EA


newton surrealiste eller evas äpple


vem äger kunskap om tyngdlösheten
om blanka vaxade äpplen
som faller för ett sista beslut

dödligt att skiljas åt
och att närma sig
jag hatar enkelheten

allt som inte exploderar imploderar

äpplets kärna i den sista tomheten
omslingrar likt solsystemets navelsträngar
allt som inte har någon egen tyngd

det blöder en droppe hav
ur det sista surrealistiska manifestet
och den som dör den här gången

kommer inte att bli en gåta

(who can Tell?)




Fri vers av himlens hemlighet VIP
Läst 658 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-01-13 13:05



Bookmark and Share


  Si.a
Jag kommer ihåg att det äpplet kom till mig för några år sen, jag tog en tugga och lät det vidare.

För övrigt härliga reflektioner i dikten. Lika gott som äpplet själv. Minst sagt!
2011-05-24

  Monika A Mirsch VIP
stiligt, fantastikt, goda bilder och ett gott fall
2011-01-14

  Måna N. Berger
Livskraft i det äpplet som i dikten själv! Naturlig kärnkraft.. Applåder för sista meningen (who can Tell)!
2011-01-14

    ej medlem längre
Simply great!
2011-01-13

  PPQ
stum av beundran underbar text
2011-01-13

  himlens hemlighet VIP
"Now remember that the gravity of the Earth was already in the apple that was held in the hand of Eve, like a veritable Damocles sword suspended over the human species. Don't doubt that this apple of Eve is the same one that, by falling on Newton's forehead, permitted him to discover the physical law of force of the same gravity."
2011-01-13
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP