Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skedde hals över huvud

Flykten hade bort
planeras noggrannt

ändå skedde den hals över huvud

då taket rämnade och
golvet gav vika

de saktmodiga fanns inte
bland de överlevande

när världens axel rubbades
och dag blev till natt

räddade sig den som kunde

de vita lakanen, de rena
som hängde på tork i
trädgårdarna likt
drömmande segel

som en sinnebild för
vår förmåga till omsorg


förlorade med ens sin bärkraft

liksom allt vi trodde oss veta
om barmhärtighet
om mänsklig godhet

jägarna samlade in skyddsnäten
som om vore de fångstredskap



Betraktaren reflekterar över

Kristi återkomst

som är så långt borta










Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-19 10:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bild och text sammanfaller till en synnerligen berörande enhet. Din poesi imponerar.
2011-01-19

  Catharina Edin VIP
Men här blir jag ju tårögd.
Kristi återkomst!
Så smärtsamt du skriver -
2011-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP