Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Små justeringar gjorda 28/1 -11.




En sagobetonad sonett

Hon sökte ord, hon honom ville skänka,
för skymningsland som blev till soligt rike.
Ty långt från törn i vägkants djupa dike
hon stjärnorna nu såg på himlen blänka.

Det var hans konst att glitter kring sig stänka
och ingen fanns som ju var hans gelike.
Så ristat blev i honom: ”Du unike,
som sorg och tårar djupt i grav kan sänka.”

Så blev han kung av hennes hjärtas land,
ej släpptes annan över tröskel in.
På livstid satt han där så högt på tron.

Ja, mellan dem för alltid fanns ett band,
av kärlek knutet djupt i själs krypin.
Och över allt den ljöd där, livets ton…

 




Bunden vers (Sonett) av Lena K Nilsson VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-01-26 17:06



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Fin sonett med passande,
ålderdomligt språk.
2011-01-27

  thyra
Håller med Ann här nere. Mycket vacker sonett!
2011-01-26

    ej medlem längre
En underbar sonett Lena!


"Ja, mellan dem för alltid fanns ett band,
av kärlek knutet djupt i själs krypin.
Och över allt den ljödo, livets ton…"


Sparar den här!


/Ann
2011-01-26

  stenhur VIP
Bortsett från några pluralformer som jag inte riktigt förstår meningen med tycker jag detta är en alldeles underbart sagoaktig liten sonett!
2011-01-26

  LenaJohansson VIP
fint..
2011-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena K Nilsson
Lena K Nilsson VIP