Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blinda

 

Blinda

alla ögon
som såg men valde
att titta bort 

Blinda

alla de som stod där
och i skymundan
kastade upp över skuggan
som sakta segnade ihop bak hörnet

tynade bort

för att bli

till intet


Stumma

alla munnar
som lät sig proppas fulla
med lögner

Stumma

alla de som hörde skottsalvorna
och i självbevarelse
fördömde, föraktade och hånade
den vars svaghet eller styrka

blev för mycket

för att bara

låta vara 




Fri vers av Ki
Läst 521 gånger
Publicerad 2005-12-11 00:30



Bookmark and Share


  sol
en kommentar:
"spräng förnekelsen
och tvinga sanningen
att bli verklig"..

tydlig text
och stark.
2005-12-13

    Porslinsdockan
Denna gillar jag...

Hur länge ska omgivningen tiga när den ser allt som är fel?

När ska man inte stå ut längre med all orättvisa.
2005-12-11

    Cajsa
Bra skriven dikt! Det är många ögon som inte ser och många munnar som är tysta i våran värld.
2005-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Ki
Ki