Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

strand och land

solen sänker sig över vårat vackra land.
vi lever och sår det som ger oss liv.

på stranden går vi och håller varandras hand.
fältet med havren ger oss på kroppen en del riv.

den bruna färgen av solen gör oss alla pigga.
uppsamlandet av havren ger oss bröd för dagen.

på handuken vi i värmen alltid vill ligga.
bönderna brukar jorden och är på rätt sida om lagen.

picknickkorgen öppnas och fram kommer mackan.
korna mjölkas och all den vita mjölken hamnar i hinkar.

det är skönt att slippa äta med den tjocka jackan.
mockar i ladugården och alla korna pinkar..




Fri vers (Fri form) av tobbe berglund
Läst 274 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-01-31 19:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tobbe berglund
tobbe berglund