Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verklighet

Pappa sitter i vardagsrummet och tittar på ett program om bin, men ser inte insekterna
Mamma ligger i sovrummet och läser en bok, men ser inte orden.
Syster myser framför datorn, men ser inte vad hon gör.
Bror sitter i sitt rum, och tar kanske droger. Han är tio år, men vi ser inte vad han gör.
Jag sitter i köket, och lyssnar på mina andetag, och jag undrar varför.

Pappa stänger av tv:n, tänker på kärlek.
Mamma stänger boken, tänker på pengar.
Syster knäpper igen Macbooken, tänker på önskvärdhet.
Bror kanske slutar injicera, men kanske fortsätter igen. Han är tio, men vi ser inte vad han gör.
Jag slutar andas, och undrar varför jag måste börja igen.

Pappa går förbi, kastar en hoppfullt sorgsen blick på mig.
Mamma ropar, undrar om jag kan hämta ett glas Chardonnay.
Syster går ut, ingen svarar på hennes farväl.
Bror ligger ned, vill inte leva. Han är tio, men vi ser inte vad han gör.
Jag kastar pappa en blick tillbaka, och jag undrar varför det enda som finns där är hat.




Fri vers av Enstrand
Läst 644 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-31 23:29



Bookmark and Share


  A-F
Den var verkligen läsvärd... !
2011-02-19

    AA VIP
Stark text. // AA
2011-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Enstrand