Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Girighet och blod

Kvinnan hade
blod
på sina läppar

visste väl hur man
förleder en stackare
och bedrar de allra
ensammaste av änkor

list och girighet i ett och
samma onda sinne

så bedrar girigheten
ibland visheten

den som tänker sig ljuga
tarvar ett bra minne

och ett gott mått list

mannen hennes
snålsnörpte på munnen
med ansiktet

som ett bakvänt aschle

så var han heller icke utrustad
vare sig med list eller minne

föll han i egen grop
drog kärringen med sig




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-02 22:35



Bookmark and Share


  Anya VIP
Stundtals rolig berättelse av girighet. Gillar särskilt:
som ett bakvänt aschle
Så talande!
2011-02-03

  Catharina Edin VIP
Nämen vilken skröna; härlig!
2011-02-02

  stenen/ Yv Ericsson
suverän!!
2011-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP