Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hasseldrakar

Hasseldrakarna vimlar
mellan buskar och trä'n

ser inte sina fiender smyga
drömslukarna som hungrar
yra i mössan efter vintern

in och ut genom fönstren
smyger drömslukarna
genom stenväggens hålögda

öppningar

trädkronorna letar sig
in mellan trasiga rutor i
spröjsen ålar de sig

jag tar ett kraftigt tag
om ramarna, ty slukarna
söker efter mina drömmar
fienderna vill ta mitt hjärta
sliter tag i mina vener

drakarnas blod är mitt
flyter i mina ådror, svallar
och stannar sedan upp
för stilla meditation

tankarnas eftertanke är
drakarnas längtan mitt

hjärteblod






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-05 19:42



Bookmark and Share


  Nanna X
man blir verkligen nyfiken på de de hasseldrakarna. de verkar varken goda eller onda, snarast lite luriga. är de någon slags vårkänslor?
2011-02-06

  Catharina Edin VIP
Å jäklar säger jag - vad bra!
2011-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP