Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Okvädningsorden

Blind är det nya kodordet
synen är icke längre
bilderna sätts samman av de
hårdaste okvädningsorden

blind skall världen sluka sig
själv i sitt svarta innandöme

okvädningsorden

bärare av männens osläckta
vrede över mödrarnas
bördor och omsorger
de mödrar som aldrig får
äran av sitt hårda arbete

trasslar in sig i garnet
knutet av svekens
sammanslingrade nystan

medans de stilla vaggar och
gjuter sin olja på vågorna

härjar eldarna vilt




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-04 23:42



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa många är vi/de som famlar i blindo och sårar varandra med ord. Stark text!
2011-02-05

  Catharina Edin VIP
Ja, starka rader; de har ont, tror jag. Mödrarna i denna text.
2011-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP