Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Botemedel mot arvssynden

det är viktigt
det är viktigare
det är nödvändigt

att dricka mjölk, ty mjölk
är renhet och oskuld

ett botemedel mot
arvssynden

barn bör dricka mjölk
för att
behålla förståndet

men inte gav jag barnen
mjölk att dricka

min synd

så är förfädernas synder mina
min plikt är att bära nu
deras svaghet på min rygg

det är min far som jag övergav
när han lämnade familjen
för att finna en ny mor åt sig

det är min far nu som
förtvinar i Alzheimers
i ständig skuld är han

åter det barn som
övergavs av sin mor
och straffades för
hennes synder

han är mina barn
som jag övergivit

så som vi alla skall
bära förfädernas synder
bär jag hans utan att tala

det som ej talas om
finns icke, ändå
gråter de om nätterna

min skuld nu, gråten

att jag ingenting vet




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-06 00:05



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
ja, mer sammanhållet. Lutar lite åt bön-hållet, eller annan äldre skrift.
2011-02-06

  Arja Söderfeldt
Fin text om det sociala arvet och känslornas bagage.
2011-02-06

  Catharina Edin VIP
Tungt att läsa.

Och mjölk. Det är möjligen onyttigt.
2011-02-06

  tom boreland
drick mjölk!!!!
2011-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP