Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett par vingar

Jag undrar så vad som händer

efteråt?

Vi får veta det sen
inte nu, då förfelas
hela livsprojektet

men vi hoppas ju så...

att åtminstone något
varit till belåtenhet

att vi uppfyllt förväntningarna
vilka de nu varit

vi som slitit så, i
vårt anletes svett
från morgon till kväll

lett vänligt

försökt hålla ihop familjen
försökt vara normal

Gud ska veta att det inte
alltid gått så bra!

lämna barnen till dagis
handlat på ICA, städat
skött jobbet, hämtat
de små gullungarna
sett till att de är hela
och rena, gubevars

lett vänligt

klappat om dem, inte
skämt bort, lagom bara

rastat hunden, varit
till lags, gjort vår plikt

alltid vår plikt

och lett vänligt

inte faller väl alltihop
på de små snedstegen?

Nej vi hoppas ändå
och ler vänligt

-Kanske får vi någon
belöning?

en plakett, eller
en kristallvas för
lång och trogen

tjänst

då allt är över

om det vore möjligt
skulle jag verkligen
uppskatta

ett par fina vingar...







Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-07 22:54



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
å rara - jag hoppas också att du får vingar; att flyga är så skönt.
2011-02-07

    AA VIP
Fin reflektion kring det ekorrhjul vi alla är i. Hoppas vi uppfyllt förväntningarna när dagen kommer....AA
2011-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP