Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utanför världspolitiken

Håll mig, håll mig ömt

utanför världspolitiken

låt mig slippa se
hur makten lierar sig
med obeskrivlig dumhet

bind för mina ögon
med svart bindel ty
allt annat ser jag igenom och
jag har redan sett för mycket

vagga mig stilla till ro

tillslut mina öron, tätt tätt
med öronproppar av latex

låt inte kriget höras hit
skotten som dundrar
hörs helt nära nu

jag är inte längre mäktig
att hålla avståndet till döden

eller sjung visor för mig
att hålla förödelsen stången

bli min själsliga välgörare

låt mig somna i tro att
runt oss kretsar solen
tillsammans med Gud i

samma omloppsbana





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-14 22:19



Bookmark and Share


  Raul Ström
AAAH ! Den satt där den satt ! Många fler borde läsa dina dikter !!!
2011-02-19

  Catharina Edin VIP
Håller helt med - för att orka, krävs det samtidigt att man blundar, annars går man under. Vidhåller förträngningens välgörande inverkan på det mänskliga psyket.
Mycket bra skrivet, så väl sammanhållet och koncentrerat.
2011-02-14

  Monika A Mirsch VIP
det är gott att sjunka in i din dikt
och hålla dina händer för mina ögon
också de otroligt trötta
och nötta av mänskans ondska
2011-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP