Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du som  misstrodde oss i grunden, trots att vi gjorde vårt bästa för att göra dig stark och säker; ty med en barlast av oförrätter vandrar man tungt, vacklar till slut och kastar sin börda åt vindarna


Till en vän från det förflutna

Vart går du nu - ensam,

men äntligen stark och säker?

Vi, som är kvar, undrar.

 

Vad för en lockande stjärna

ledde dig bort

med sitt ljus?

 

Ser du någonting nu,

som bländar dig där du går

ensam,

men äntligen stark och säker?

 

Hör du sånger nu,

med texter och tempon

främmande för gitarren

och alla gamla kända instrumenten,

sångfågeln icke undantagen -

 

Han som sjunger i timmar och timmar

en sångbar historia

om sorgen och tiden,

för oss som är kvar.




Fri vers av Ariadne
Läst 498 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-13 14:37



Bookmark and Share


  aol
vemodet över livets gång
2011-02-13

  Drömfångare
Sorglig, dock sjungande vacker!
2011-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Ariadne
Ariadne