Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Isberg

Mamman stannar kvar
hon är en skugga bara
som vänder sig själv ryggen

hon gör sitt val

hon väljer av två onda
ting det ena som på måfå
ett eller annat, det kvittar

så sänker hon blicken
då hennes minnen
kommer alltför nära

är solens gång över
himlavalvet, morgon
övergår i kvällsljus

den andra kvinnan
bärgar isklumpar
ur det kalla vattnet
inget är hennes hem

det är förbrukat
liksom hennes tomhet

isberget utanför kusten
växer likväl, tornar upp sig
väl synligt från avstånd

samlar mammans minnen
osynliga som en utandning
lämnar hon inget avtryck

av henne finns inga fotografier




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-15 22:40



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Vilken stark text, med fantastiska bilder; 'bärgar isklumpar ur det kalla vattnet'.
2011-02-16

  Anya VIP
Jag läser en saknad av en mamma, en mamma som är närvarande fysiskt men inte mentalt. Stannar kvar men vill egentligen inte. En gripande text som för mina tanakr till Höstsonaten av Ingmar Bergman.
2011-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP