Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gissar hundra gåtor

Gåtfulla hemlösa hundar irrar
runt i min trädgård om natten

den hemliga trädgården som
ingen vet om
jag hyser hundar där i lönndom

mina alldeles egna hemligheter

som gömmer sig för varandra
slinker mellan spjälorna
som blodröda nattsiluetter

om dagarna spelar de döda

själv spelar jag ett högre spel
varje morgon stiger jag upp på
den högsta bergstoppen och leviterar
hoppas varje gång på att äntligen

kunna flyga

ibland landar jag mjukt på gräset
hos dom skendöda hundarna

hundarna är hundra gåtor

som jag gissar




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-16 22:31



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Superbt på alla sätt och vis och detta ger mersmak
2011-02-17

  Kinna Björkvall (Gogos mamma)
Sant, verkligt och begripligt!!!! Mer hund!
2011-02-17

  Catharina Edin VIP
Jäkligt vackert och suggestiv. Som en saga.
2011-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP