Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eldstungan

Varför brinner lågan?

Varför alla andetagen
om natten…

… ihållande är tanken och
avgrund är min bön;
till guden där högt
över moln…

… jag biktar mig hos döden
och bränner själen på bål.

Tankarna bränner inom
och kolet svider;

förbränner;

fräter benbyggnaden
ur min kropp…

… en pöl av hjärnsubstans
brinner i kallaren till livet.

Nyanser av svart och
grå aska eldas i intets vrå

… tiden står stilla och
här står du och spyr
en pöl av död!

Själv undrar jag
vart tanken bär;
vart ska jag ta mig…

vart ska jag!
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 297 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-17 11:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren