Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamhetens blund

Nyvaken är
mina andetag…

…andetag
pulveriserade
som finfördelad
ädelsten.

Kvällen går i
lugna sköna färger
och ensamheten
expanderar;

för hjärnan
vaknar och livet,

livet ska ha en del
av ögonens njutning…

…i natt själv.

I natt tid för annat
hyss, än älskogsbegär!

I natt, bara jag med
mig en stund;

i denna stund får jag
älska mig själv
som livet älskar dig.

I natt en stund
för mig själv…

… nu tar jag
mig den där;

ensamhetens
blund.
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 160 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-18 23:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren