Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För bok över tillståndet

Begrundande med hakan
vilande mot händerna
armbågarna mot knäna

tänkaren

betraktar hon livets gång
dess enfald och skönhet
trofasthet och svek

som en som har stigit av
för hon bok över tillståndet
betraktar, avvaktar och noterar

vilka som blir hennes
slutsatser vet ingen


inte heller vet man
var hennes hem är

när hon rest sig upp
och gått finns endast
ett stråk av dimma kvar

vem läser hennes bok?




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 447 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-19 10:23



Bookmark and Share


  Anya VIP
En poetiskt och filosofisk betraktelse av en tänkare, kanske en viktig person. Bra fångat!
2011-02-19

  Hans Christian
Mycket bra skriven."som en som har stigit av för hon bok över tillståndet betraktar, avvaktar och noterar" :o) Känner igen känslan.
2011-02-19

  Jan Widströmer VIP
Existentiellt - lite Rhodins tänkaren som mänsklig sinnebild
2011-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP