Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Publicerad i antologin "Ord från ett rum", 2010.


Tilliten har flugit sin kos

Det finns inte längre någon tillit i världen,
håll hårt i väskan är uppmaningen på färden.

Hur ska det sluta,
hur ska det gå?
Oro och kontroll ingjuta,
hur ska vi må?

Farbrorn som snällt med väskan hjälpte,
blev till tjuven som mig senare stjälpte.

Hur ska det sluta,
hur ska det gå?
Idag tillvaron luta
mot otäck och rå.

Det finns inte längre någon tillit i världen,
så håll hårt i väskan och lycka till på färden.




Fri vers av Katarina O´Nils Franke
Läst 410 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-02-20 17:30



Bookmark and Share


  Julio VIP
Pengar gör människor vilsna.Makt definierar människor..Viktigt att se inåt först, innan man tittar utåt..Dock ett svårt uppdrag
2011-02-21

  sommarmoln
Jättebra!;)
2011-02-21

  Ola Rydberg
riktigt bra
gillade verkligen hela första stycket
2011-02-20

    ej medlem längre
Utropstecknigt
Varmviktigt!

på andra sidan
ordrader

lyser ljus
som vill lysa
mörker
2011-02-20

  Larz Gustafsson VIP
Redan Hoola Bandoola Band frågade: "Vem i hela världen kan man lita på?"
En i dagsläget ännu mer relevant fråga.
2011-02-20

    AA VIP
Bra beskrivet. Tillit är ett intressant tema. Vad händer med samhället då dess sammanhållande "kitt" exempelvis delar av offentliga sektorn förvandlas till handelsvaror - styrt av valfriheten - på bekostnad av insynen. // AA
2011-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Katarina O´Nils Franke
Katarina O´Nils Franke