Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*min far var som han var, en alkoholist*




Ont krut

Jag förstår inte hur han kan leva ännu. Så smal, ja rent skrämmande mager. Säger hon.


Vi jobbar ihop ibland hon och jag och hon jobbar ibland där min far bor.

Ja du. Ont krut förgås inte så lätt.
Svarar jag.

Svarar mer på de frågor hon ställer. Lite om uppväxten och hur svårt det är att växa upp med en alkoholist.

Funderar sedan på vad hon gör med mina svar, tankar, min historia. Jag är ganska öppen men vart tar allt vägen sedan? Mina ord ? Blir det till en förståelse i hennes hjärta eller blir det till skvaller? Förmodligen både och.

Jag kan inte stå där uppe i hans rum och titta på honom varje gång hans gode man ringer dit oss för att han förmodligen ska dö. Jag känner ingenting. Säger jag.


I mina öron låter det fullkomligt normalt. Jag har ju tagit förväl för länge sedan.
Men hur låter det i hennes öron? Kallt? Hårt? Konstigt?
Jag vet ju inte riktigt hur andra tänker, de som växt upp i en rosenröd värld. Och de kanske inte kan förstå hur jag tänker, jag som växt upp i en grå värld.


Så olika och aldrig mötas de två?




Prosa av Lindalou
Läst 174 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-21 15:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra.
2011-03-20

  Piraya
jag förstår din känsla, jag hade nog reagerat likadant.
2011-02-22

    Tea Alex
Jag tror och hoppas att personal förstår att alla människor inte betett sig så bra när de var yngre och att det finns anledningar till att vissa anhöriga inte kommer och hälsar på så väldigt ofta. De som arbetar för att se "hela människan" borde väl ändå förstå att den människa som är sjuk också har en historia från innan han/hon lades in på avdelningen? När jag har arbetat inom vården har ingen någonsin sagt ett ont ord om de anhöriga som väljer att inte hälsa på sina släktingar. Man vet ju aldrig vad som ligger bakom.
2011-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou