Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud finns

Jorden så perfekt, i storlek och form.
Lagom långt ifrån solen för att kunna bära liv.

Naturen så vacker, får mig att tappa andan!
Fågelsången når enda in i hjärtats djup..
alla fantastiska färger, underbara dofter
nya känslor, mjuka former..
fina ljud, klara ljus
dagen, natten..
skulle det bara vara en slump?

Krokodilen i nilen
apan med svansen
hästen i hagen,
grisen med tjocka magen
giraffen med fläckar
zebran med ränder
håriga katten,
den långsamma sköldpaddan..
och fladdermusen som hänger upp och ner.
Skulle det bara vara en slump?

Bästa utav allt,
det mest fantastiska och otroliga är du
människan.
Den intellektuella varelsen som är så avancerad
att man knappt förstår sig själv ibland.
Med fem olika sinnen, två olika minnen,
personligheter, hemligheter.
Talanger, färdigheter..
händer som kan gripa och smeka,
fötter som kan springa och leka
munnen som kan äta, prata, skratta och le
känna smak..
ögon som vi ser med,
inälvorna komplicerade,
magsäcken som smälter ner maten,
njurar och levern som rensar blodet,
skelettet som får oss att ha en bra hållning,
muskler, nerver.. massor med blodådror,
lungblåsor, jämviktsorgan,
celler, dna, proteiner..

Slump???

Nej, det är klart att det finns en Gud.


<3






Fri vers av glädjensdotter
Läst 317 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-24 19:23



Bookmark and Share


    maija tuori
Med kärlek och värme har du skrivit om våran skapare -
Härligt ...alltså Gud finns!!!!
2011-02-25

  Bibbi VIP
Applåd!
2011-02-24

  glädjensdotter
Tack för era kommentarer!! :) Till dig LassO -mäktiga krafter, liv.. Inget det där funkar utan livsande, och det kommer från andevärlden, från självaste Gud.
2011-02-24

  LassO
Men "starka" krafter alltså starka med mänskliga mått, försöker hitta andra paneter som har liv...
2011-02-24

  Regular
Fin erinran
Applåd
2011-02-24

  Larz Gustafsson VIP
Definitivt!
Tack för denna fina proklamation!
Någon här på sajten blockerade mig på grund av min kristna tro. Så kan det gå.
Jag har själv varit ateist.
2011-02-24
  > Nästa text
< Föregående

glädjensdotter
glädjensdotter