Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamhälle

Individsamhälle, smaka bara på ordet. Jag anar sura äpplen och en kraftigt bitter eftersmak. Lägg nu ordet på obduktionsbordet så ska vi skiva från i till e, jag tror nämligen att det finns mer att se. Den första delen, "individ"; en enskild unik varelse. Andra delen, "samhälle"; en grupp av människor som förenas av sociala relationer, ett kollektiv. Redan här ser jag ett felslut som heter duga, ordet är ju uppbyggt av två motsatser. Men eftersom vi ändå är igång och skär så tycker jag att vi fortsätter. Vi delar individen och finner "In", inuti. Kvar har vi "divid", att fördela. Fortsätter vi så finner vi "sam", ensam och "hälle - hale" välfärd.

"In divid sam hale": Inifrån fördela den ensamma välfärden.

Det låter som definitionen av egoism i mina öron. Individsamhälle är inget samhälle, det är en falsk påhittad synonym till frihet, men jag vet att det bara leder till dumhet och en säkrad plats i helvetet.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Adam "Oak" Ek
Läst 252 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-25 00:56



Bookmark and Share


  Nina.H
Knivskarp reflektion!
Utmärkt skrivet!
2013-06-26

    Den försvunna
Det var en omsorgsfull och nyttig obduktion. Bra att ordet hamnade i rätt sal redan från början.

Det är ett dödfött ord. Avsett att slå blå dunster i ögonen på envar som vill ha en ursäkt för sin brist på anständighet. Säger mycket om tidsandan. Visst gör det.
2011-02-25

  Monika A Mirsch VIP
snyggt rensat - håller med dig
2011-02-25

    baruk
En text att ta till sig. Den säger mycket om det samhälle vi lever i. Bra!
2011-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Adam
Adam "Oak" Ek