Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fotot är från Bulgarien från en utflykt upp på berget Vitosha.




Var är våren? Vad är våren?

Ett år
   Blev det vår
       Tre gånger:

Jag var på resa
   Och såg lövsprickningen
        I Kaukasus,
            Sedan hemma,
                 Därefter i Norrland!

I Bulgarien
   Kunde jag följa
       Hur våren som en långsam, trägen vandrare
            Vecka för vecka nådde allt högre!
                  Gula utropstecken i fjolårsgräset!

Här i Dubai
    Är vintern som en hyfsad sommar i Stockholm
        Sedan blir det bara varmare.
            Blir det nån vår i år?




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 373 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-25 08:44



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Helt klart blir det en vår även i år! Imorgon visar almanackan den 1 mars - solen skiner här i norr, takdropp och fågelkvitter hälsar på, dagarna är långa och ljusa...Din dikt är underbar, allra mest gillar jag meningen "Gula utropstecken i fjolårsgräset!" - wow, så härlig formulering!!
2011-02-28

    ej medlem längre
En tänkvärd fråga, men vi i Norden hoppas det!
2011-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)