Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden: Tranor, vikta av kvadratiska ark.




Hjärtats GPS

På GPS kan man trycka "Kör hem".
Då berättar en röst bästa vägen:
"Om åttahundra meter: Håll höger;
Sedan ta vänster efter trehundra meter..."

Men hur hittar jag hem till min själ?
Var är den knappen? (eller lappen?)

Försov dig ett par gånger;
Läs en gul bok;
Sjung några sånger;
Ha kul med ett lok;

Skriv en dikt (eller gör bikt);
Gå till havet och simma;
Ring fel och prata en timma;
Le åt sol, regn eller dimma;

Vid behov - var tapper;
Vik en fågel av papper;
Låt den flyga, om den vill;
Då gör du en till;

Men, framför allt:
Älska och förlåt alla
och mest dig själv!

Ta sen höger i rondellen;
om det känns rätt.




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 387 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-02-25 21:59



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Älska och förlåt alla
och mest dig själv!"
Här har Du den framkomliga vägen.
2011-03-04

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Härlig att läsa. Framkallar leendet. =)
2011-03-03

    ADI Nehlin
fin, kul..tyckte om
2011-02-27

    ej medlem längre
måste absolut bli rätt att ta till höger i rondellen
kul vers
2011-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)