Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden: Valö, Uppland
Här är en dikt som jag skrev för ett par år sedan, på ryska.




Papegoja i grå kappa

 

Попугай в шинели

Пестрый попугай в серой шинели
Спрятался в углу и молчит
А кто же он на самом деле?
Какой талант в нем сидит!

Он может все!
Петь, говорить, летать
И многое еще
Только шинель бы сорвать

Шинель тяжела и не нужна
Открой факт простой
Жизнь – необъятно радужна
Живи и пой!

 

2008-08-27

 

Snabböversättning, utan rim

Papegoja i grå kappa

En  färggrann papegoja i grå kappa
Gömmer sig tyst i hörnet
Vem är du egentligen?
Vilka talanger du har!

Du kan allt!
Sjunga, tala, flyga
Och mycket mera
Bara du river sönder din kappa

Kappan är tung och onödig
Inse ett enkelt faktum
Livet är obeskrivligt vackert
Lev, sjung!




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 588 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-02-27 06:00



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Jamenvisst! Livet ÄR obeskrivligt vackert - därför är det till för att levas! ÄVEN för en papegoja i grå kappa;-)
2011-02-28

  Bo Scharping
Synd att man inte talar ryska, ett språk för poeter.
2011-02-27

    ej medlem längre
Helt underbart, av med de grå kapporna!
2011-02-27

  Maiah VIP
Väldigt bra!! jag vill bli en papegoja....
2011-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)