Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom dina drömmar älskar du mitt besinningslösa hat

En rysning genom märgen
kylig morgon,

bultande hjärta
trött,

ciggaretten lyser upp tillvaron
kaffet,

stasar
svar,

fyller mitt hjärta med kärlek
sticker varmt genom kroppen,

hennes andetag
frid,
morgonrodnaden nietsczhe tjatade om,

fönster in i själen,
belyser sanningar,

drömmar
av spådomars ljus,

musiken ekar
bryter tystnaden med en sanning,

betraktar ditt ansikte
älskar dig,

bortom helvetet följde du utan att svika,

bortom dina drömmar älskar du mitt besinningslösa hat
kysser min brist på empati,

smeker mina sanningar i kvällsdiset,
du ensam vet,

att jag är en mäniska
fylld av undran,

samvete av känsligaste karaktär
trötta tankar,

nära kärleken
brister jag i gråt

och inser
att du

och det vi har

är våran religion




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-02 22:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth