Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden är från natursköna Ohrid, Makedonien




Det finns flera sanningar, vilken ser du idag?

En händelse för mer än trettio år sedan, som lade sig på minnet,
så att jag skulle kunna sätta in den i ett större sammanhang.

 

Jag var ungefär tolv-tretton
och på besök hos en omtänksam faster.

Satt på toaletten och kämpade med en
tillfällig förstoppning

När hon kom och knackade på:
- Hur är det? Jag hör att du gråter!

svarade jag (sanningsenligt, som jag trodde):
- Jag gråter inte alls, Gå din väg!

 

Nu inser jag att det nog hade varit mer rätt att svara:

- Jag gråter, men det kommer inga tårar.

eller, ännu hellre:

- Jag behöver få gråta. Brygg lite te och förbered din axel för mitt huvud, så kommer jag snart till soffan.

 

Det finns flera sanningar, vilken ser du idag?




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 420 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-03-04 03:23



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Visdom :)
2011-03-09

  Kim VIP
Ja det behövs fler ÄKTA män som kan tänka ETT steg längre än det vanliga!
2011-03-07

    leelee
Ja, ibland behöver man tänka till ett tag innan man ser den äkta sanningen.
2011-03-04

  demonsson
Mycket bra. Ibland kan gråt bli instängd, krystad... demonsson
2011-03-04

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen bland "5 UPPMÄRKSAMMADE TEXTER"!!!
2011-03-04

  Bibbi VIP
Ja,"sanningen är mångsidig" står det i en för mig beprövad och väl använd bok.
2011-03-04

    ej medlem längre
Hon hörde din ogråtna gråt, men var tvungen att acceptera din sanning.
2011-03-04

    ADI Nehlin
det finns det..väl skriftat
2011-03-04

  queenia
Så sann...
2011-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)