Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud är kärlek





öppnar ditt tredje öga

med varmt kyss och smek

förut var vi låga

nu är vi glimrande och höga

för gud är kärlek

livet fullt av inspiration och tåga

 




Fri vers av Johan Bergstjärna
Läst 402 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-06 14:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Gud är kärlek"...Ja, så står det faktiskt. Ordagrant. I Bibeln. "Gud" och "kärlek" används alltså här inte bara som synonyma, utan som helt identiska begrepp. Också Paulus anger just kärleken som vägen framför andra och säger att den är störst av allt, t.o.m. större än tron och hoppet. Och om sedan några tycker att kärlek är något flummigt och diffust så är det således Gud själv som "flummar". Gud har visat vägen och alla som någon gång har älskat vet att kärleken är högst påtaglig, konkret och verklig. Ibland kan den visserligen också göra ont, men den är och förblir likväl vägen som vi är satta att vandra...
2011-03-06

  Ninananonia VIP
Gud är,

det vi är,

när vi är,

i kärlek

:)
2011-03-06

    maija tuori
Vackert..underbar dikt ! Håller med dig att Guds kärlek är som våren..så varmt..den får blommor att slå ut !
2011-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna