Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår på berget Vitosha ovanför Sofia, Bulgarien.




Världen sedd genom ett Kalejdoskop (brandfackla)

Tag ett kalejdoskop,

Ta ut trekanten av speglar och titta på världen genom den.

Nu ser du på världen på samma sätt som de flesta av oss:

Det som råkar vara i ditt blickfång
Bildar din lilla minivärld, där denna lilla bit repeteras
oändligt många gånger.
Och det är nästan omöjligt att säga vilken liten bit
som faktiskt är en del av verkligheten.
När allt det andra bara är en chimär.

Denna bit av verkligheten blir det centrala i din världsbild.
Hela världen består av denna lilla bit.

Flytta dig nu 5 centimeter.
Se hur hela din värld förändras totalt.

När du gungar fram och tillbaka i sidled,

Börjar du ana var du ska fästa blicken, för att

Se verkligheten
(åtminstone en liten trekant av den)

 

Nu är det dags

Att kasta kalejdoskopet.

Se Världen.

Älska

 

Kasta kalejdoskopet!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 423 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-03-07 10:49



Bookmark and Share


  Anna*
Fin bild och en målande träffsäker bild som lätt upprepas om vi inte lever dag för dag i nuet och kärleken. Snyggt!
2011-03-10

  Bibbi VIP
Suveränt bra.
2011-03-09

  Ninananonia VIP
Ja kasta det. Se hela världen. Älska världen! Underbart!
Älskar din dikt!
2011-03-08

  Ari Viklund
Kärleken är störst av allt, och följ nu alla era hjärtans röst och sök er till andra som i kärlek söker leva samman med andra och med allt liv på vår älskade Moder Jord som kommer att vara oss evigt tacksam och älska oss så mycket tillbaka som vi någonsin kan önska och all hennes kärlek är direkt ur kärlekens djupaste källsprång som fyller oss med mål och mening med allt liv så låt oss nu kasta kaleidoskopet och öppna våra hjärtan för kärlekens underbara röst, den som så skönt förmår leda oss rätt och till hem i våra hjärtans djupaste djup av kärlek till allt!
2011-03-08

  anits VIP
Mycket tänkvärda rader
2011-03-08

  Lena Själsöga Keijser
så underbart
vilken fantastisk bild

tack
2011-03-07

    ej medlem längre
Mycket tänkvärda ord och en fin liknelse för trångsynthet.
2011-03-07

  etthjärtaäralltidrött
Se världen. Älska. Byt perspektiv. Allt som behövs.
2011-03-07

  L I V
Japp...bredda perspektiven, referensramarna och kanalen mot omvärlden. Det borde vi alla göra. Underbart:)
2011-03-07

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Väldigt bra. =) Det är så lätt att se bara det som ligger oss närmast. =)
2011-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)