Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som ni säkerligen kommer att märka, tar många av mina texter inspiration av Nordisk mytologi, Asatro. Det här var en av de första jag skrev på ämnet.


Ragnarök

I midgård berg och dalar
En iskall vind drar fram
Olust fram den manar
Stå med mod i barm

På fält där strider hållits
Nu snön sitt täcke sveper
De som dog i kamp för liv
I valhall sin bägare sveper

Mark en gång så röd av blod
Av oskuld färgas vit
Stormen ylar fenreslikt
Ragnarök är kommen hit

Tappra män med svärd i hand
Stolta står idag
Oden väntar den som dör
Ge kraft i dina slag

Stormen ryter
Kylan tär
Stolt de står ändå
Vikingar Från höga nord
Tappra män i här

Slaget står i dag och natt
Mången man går hän
När dagen gryr över Midgård igen
Allt liv är svunnet hen

Ask och Embla
Far och Mor
Än en gång de stå
Ensama vid Havets strant
Himlen den är grå

Men allting vaknar
smått som stort
Livet är åter här
Asar och asynjor tappra
Befolkar denna värld




Fri vers av Thorgal
Läst 331 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-12-17 09:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thorgal
Thorgal