Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirationen kom för ett tag sen när jag var påväg ut på jobbet en natt... Mörkt, tyst, tjock dimma... :)


DisaDans


Diser så sköna
I Månens sken
Dansar som slöjor
Kring rimtursars ben

Dansar som dimma
Runtom min kropp
Förtrollar min själ
Och stärker mitt hopp

Trolltrummor slås
Och hornen ljuder
Diser så sköna
Till dansen bjuder

Alver och Diser
I Sällsam dans
De för och jag följer
Som fallen i trans

Dansen varar
Tills morgonen gryr
Då Sunna stiger och
Skuggorna flyr

Dansen är slut
För denna natt
Jag faller till marken
Alldeles matt

Åter imorgon
Viskas i mitt öra
Jag vaknar och vet
Att det ska jag göra

Dansa med väsen
Vareviga natt
Sällsamma möten
Som blir min skatt




Fri vers av Thorgal
Läst 377 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-14 00:29



Bookmark and Share


  Bevingad
Trolsk och magisk...den väcker en otrolig längtan i mig att läsa sagoböcker igen. :)
2007-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Thorgal
Thorgal