Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ytterligare då en av mina dikter baserad på Gammelnordisk mytologi.


Färd mot Valhall

På färd över vida vatten
En resa i Aegirs famn
Stjärnor glimma i svarta natten
För skeppet i säker hamn

I lugnets timma
Tankar kommer
Likt en dimma
Sveper om mig

Drakskepp över vida vatten
På resa i Aegirs Land
I kalla friska klara natten
Jag saknar vänskaps band

I hamn vid hemmets trygga härd
Lättas tyngden från mitt bröst
Efter lång och hård tids färd
Hos de mina jag finner tröst

Fallna vänner i Valhall vänta
Jag kommer dit tids nog
När sista andetaget flämta
Sörj ej den dag jag dog

Bered mig ett skepp
Och låt mig segla
Ut över öppet hav igen
Sista resan till Odens sida
Möt mig där min vän




Fri vers av Thorgal
Läst 343 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-12-17 09:50



Bookmark and Share


  Bevingad
Spännande lyrik
vackert språk som du använder rätt,
varken för mycket eller för lite.

Sen är jag ju svag för nordiska mytologin...

Mycket bra!
2005-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Thorgal
Thorgal