Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För er som inte vet om det, så är Tordön (Tor Dundrar, eller liknande) ett namn på Åska. Då kör vi på tredje Mytologi-texten...


Tordön Knalla

Tordön knalla
Hammaren faller
Trollfolk falla
Frid igen

Vagnen far över himlavalvet
Åskvigg ljunga med stålblått sken
Bockars hovar river natten
Åter knäckas jättars ben

Över fält där nordmän strida
Guden färdas än en gång
Regnet tvättar slitna kroppar
Hammaren spelar sin hårda sång

Jakten är slut för denna gång
Tor mot Trudvang åter far
Valkyrior på stolta hästar
Från fälten de tappra tar

Tappra män som dött i strid
I valhall sitt säte får
Fränder åter mötas
Återigen samman de går

Hammaren vilar
I Gudens hand
Trollen fördrivna
Från detta land

Från mitt fönster
Jag nu Bifrost ser
Längtande blickar
Hela hjärtat ler

Min dag kommer
När i strid jag faller
Mina sår skall då bli läkta
Och inga sorger mer




Fri vers av Thorgal
Läst 343 gånger
Publicerad 2005-12-17 09:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thorgal
Thorgal