Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett barn

 

Ett barn är ett barn är ett barn
med ögonen fulla av längtan
som så länge blott vetat om värme och blund
om smekning från knappt märkbart vatten i rund 
Hummande röster som tryggar
från allt det som väntar att få
Förutan att skuffa sin egen giv
och föra till trygghet dess liv


som de lovat...


Ett barn är ett barn är ett barn
som aldrig ens önskat få födas
att pressas till skriande kyla och svek 
genom ylande, skärande smärtskrikotek
i blod och i vidöppna sprickor
ur kött som väl aldrig sett ärr
ur den vars liv aldrig mer blir som förr
den som sårats i den enda dörr


som ju bjudits...


Ett barn är ett barn är ett barn
av skulden så tyngd hela livet
att tvunget va ämnad till endast de två
som ej ens förstått vad ett liv bjuder på
som själva ej vaggat sin längtan
förmår ej att värma den skrynkliga kropp
som lämnas att så självvibrera
och stråla för att existera


Ett barn


med ett hopp


att få flera... 




Fri vers av Ki
Läst 411 gånger
Publicerad 2005-12-17 11:18



Bookmark and Share


  Ki
Visserligen gillar jag att blanda mjukt och hårt, kallt och varmt
att förvåna...
Men jag håller med dig, Per...
att här...
var det mindre passande

Byter och värmer
min text lite extra
med kära ord
från dig!
2005-12-17

  Per Rydberg
Din text känns hel. Det är varm, nära känsla du förmedlar. Orden känns "omhuldande", äkta och är mjukt vackra! Du nyskapar med framgång där så behövs, som 'skrikotek' fint ord. Jag tycker om textens
form, de rytmiska sammanhängande styckena, med samma ingångsraad och så en svans som läsaren får fullborda! En raad som jag inte riktigt förstår är "om smekning från knappt märkbart vatten i ugn" men annars är det n solklar pärla!
2005-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Ki
Ki