Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnen utan verklighet

Barnen var utan verklighet
som de levde i en isolerad
värld av terror och rädsla

var de förbjudna att tala

hukade, ständigt beredda
på faderns raseri

återser sina förövare
i rättegångssalen

når iskylan dem inte längre
inte ändå fram, men
luften stelnar runt

fadern och den kuvade
grå mamman, tandlös

sannolikt var hon
en gång vacker

kretsloppet runt fadern
är brutet nu, men hans makt
innesluter ändå kvinnan
mamman

barnen vänder ryggen
bara sorgen är kvar




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-15 23:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Egentligen en förfärlig dikt, dessvärre inte uppdiktad, många känner igen den situationen.
2011-03-19

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2011-03-17

  Anya VIP
Åhh så sorgset och starkt. bilden du målar är ytterst gripande.
2011-03-17

  Catharina Edin VIP
Så sorgligt - måtte det gå bra för dem sen -
rättspoeten som bryr sig om, det är fint att se.
2011-03-16

  walborg
Bra beskrivning av hur det blir för ett barn.
2011-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP