Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kunde inte växa upp

Barnet i mannen
kunde inte växa upp

hade stannat kvar i den
fas i livet där barnet själv
var det enda han kände

så såg han sig
så krävde han

omedelbar behovstillfredsställelse

utan spegelbilder
av goda människors
omsorger stannade
barnet i växten

när barnlivets känsloliv
skulle övergå i vuxenliv
fanns icke bilder att följa

utan förmågan att se
och förstå den andre
där var ett tomrum bara

och världen fortfor att
cirkla runt honom

som en vanföreställning
en anknytningsbristens
folksjukdom, blir den

kvarsittare i småskolan
i vuxen mans kropp

talade han ständigt
om sina egna känslor

när vi gång på gång ifrågasatte
hans våld mot familjen

och trots hans barn-tillstånd
var det ändå han som var

Makthavaren







Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 447 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-03-16 22:27



Bookmark and Share


    eva m h
Stark beskrivning
2011-03-18

    ej medlem längre
så sant och så förödande
2011-03-18

  Bibbi VIP
Skriver under på walborg här.
2011-03-17

    AA VIP
Stark text. En del är mycket små i en stor kropp. // AA
2011-03-17

  Catharina Edin VIP
skrämmande läsning - snyggt fångat; detta porträtt av en våldsverkare -
2011-03-17

  Anya VIP
Starkt om när barnet aldrig försvinner i mannen. Bra fångat! En så sann bild.
2011-03-17

  walborg
Fin beskrivning av våldsmannens omogna personlighet.
2011-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP