Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"egot är en kattunge\" var en fras som jag använde då jag snacka med en vän, skrev en demo i går, skrev den här versionen i förmiddags. Vi måste ge oss shälva mer kärlerk. Ego betyder jag på grekiska tror jag


Egot är en kattunge

Hur många gånger har jag inte varit här
Tvivel på allt som jag är
En undran om min medvetenhet
Förstår jag mina egna val
En oro som väcker en ångest
En ångest som är som ett spädbarn
Ett barn som håller mig vaken hela natten

Egot är en kattunge
En kattunge som du ska vårda
En kattunge som behöver ömhet
En kattunge i ditt ansvar

Så mycket kärlek som jag behöver
Varför sökte jag den hos andra
Då den ska komma från mitt inre
Så många ansikten som jag ser i spegeln
Och alla är jag, och jag försöker leva med dem
Så medveten om bristerna, det är bra
Men jag använder dem emot mig
Sprickorna är perfekta för att köra in en dolk i och vrida om

Egot är en kattunge
Du ska få den att spinna
Du ska få den att utvecklas
Och du ska tillgodo se dess behov
Dess nyfikenhet
Du ska fostra det
Men ändå inte ta katten ur det

Du säger att det aldrig handlade om tur
Det handlade om medvetna val
Vi valde det här, tänk vad smart
Så du äskar mig, det tror jag på
Och jag kan acceptera det
Jag behöver inte förstå varför
Det är bara så med känslor

Egot är en kattunge
Har du mod att ta den i den famnen
Har du mod att älska den
Är du stark nog för att se den
Har du ord nog så du kan tala till den

Så många gånger jag har satt upp mål
Så många ideal som jag försökt uppnå
Varför sminka sig?
Då huden kan få bli brun av solsken
Prestationsångest, för allt handlar om resultat
Och gör man bättre resultat så har man utvecklats
Ett bra resultat är det samma som framgång
För ett resultat kan inte bara vara ett resultat
Jag ska älska dig mer nästa gång
Jag ska älska dig bättre, jag ska älska bättre
Nästa gång ska jag skriva poesi
Nästa gång ska de äska mina ord ännu mer
För det som redan finns är inte bra nog
Man är inte bättre än vad man var senast

Egot är en kattunge
Törs du sätta den i främsta rum
Törs du ta hand om den
Törs du göra det till lags
Törs du vårda det
Törs du säga att du älskar kattungen
Törs du säga att den är viktig för dig




Fri vers av PPQ
Läst 381 gånger
Publicerad 2005-12-17 21:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ