Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en tidig förmiddag flera grader kallt...


känslanhar infunnit sig

Jag står där i morgonens milda solsken
En skjorta som saknar knappar
Jeans som sitter åt runt baken
Mitt hår är tovigt och röksuget är stort
Men jag är lycklig i stunden är jag lycklig

Jag leker med orden, vad är det?
Är det en bön eller predikan
Känslan finns där och det är så skönt
Det är som om gud finns i rummet
Det som om allt plötsligt får finnas
Alla de som är jag trängs i soffan
Och vi talar till världen
Och du är våran värld
Alla mina jag ser dig som världen

Det ligger ett puder av rimfrost på tak och gräs
Jag vet att caféerna har öppet i stan
Kanske jag borde bege mig dit
Jag behöver nog lite sol, och kanske du är där
Kanske det finns en vän där ute
Någon som jag kan fika med

Jag är sugen på att köpa ett veckomagasin
Men jag har inte hunnit läsa det senaste numret
Reklamen ligger på golvet innanför dörren
Jag kliver över det
Och disken har jubileum
Men det får inte störa mig
Inte i det som jag nu är i
Det där får jag ta en annan dag

Det finns så mycket som man mår dåligt av
Men det finns så mycket som man kan må bra av
Det är små vardagliga saker
Det handlar bara om vad man väljer att se
Orkar man se det lilla vackra
Orkar man unna sig själv det
Det borde man orka för att orka mer
Men risken finns att det blir en fråga om prestation
Och då försvinner allt det vackra
Och det som var en dröm blir ett måste
Det har nog hänt att det blivit så




Fri vers av PPQ
Läst 562 gånger
Publicerad 2005-12-18 09:22



Bookmark and Share


  kath
och som vanligt läser jag med nöje och utan att flytet försvinner.........

ja, det vackra i det lilla är diamanterna i vardagen, de man måste se även när de är oslipade, tycker om känslan av den gyllene vardagen .....
2005-12-18

    afrika
geniala rader PPQ.

Jag är sugen på att köpa ett veckomagasin
Men jag har inte hunnit läsa det senaste numret
Reklamen ligger på golvet innanför dörren
Jag kliver över det
Och disken har jubileum

och avslutningen är träffsäker. bullseye på mig.
2005-12-18
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ