Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Baserad på verkliga händelser. Den är ganska lång men hoppas ni läser och kommenterar ändå


Herr Svensson

Vad vill jag säga
Om världsfred
Om tarmvred
Om politikerna som kandiderar
Och om de som slutligen triumferar
Jag har sanningen att säga
Ingenting att säga

Herr Svensson suckar och rycker på axlarna
Världshavens miljökris vadå
Det är inte jag som dör det är laxarna
Alla måste inte vara så himla engagerade
Alla måste inte vara intresserade
Av politik, samhälle och debatt
Jag bryr mig inte ett skvatt
Ge mig en insutten soffa och jag är nöjd
Att zappa är en njutning
Att slacka är en fröjd

Herr Svensson har koll på vad som händer
i doku-såpan Paradise Hotel
Inte har Herr Svensson tid att höra
vad som händer kvinnor på en bordell
Men när grannfru Larsson då och då
blir slagen av sin äkta make
Kan Herr Svensson bli frustrerad och dunka käppen i taket
För det är nämligen så att Herr Svensson inte hör vad som sägs på tv då
Medan grannfrun skriker och blir slagen gul och blå

Men sedan är det ju nyheter
Det är kvinnokamp och barn på gatan fryser
Usch fy fan Herr Svensson ryser
Skall jag tvunget bli störd av dessa bilder?
Jag vill ju ha glamour, vackra damer i guld och silver!
Och varför ska vi skicka mat till fattiga u-länder
Det gör knappast någon nytta, de har ju inga tänder!
Hah

Jag blir så trött på alla dessa ställningstagare
Påverkare och upprorsmakare
Livet blir väl inte bättre för det
Jag vill ju sitta i min soffa och bli fet
I lugn och ro

Vad spelar väl det för roll om 50 år
Då är jag ju död
Bortburen på en bår
Detta prat om att förändra världen och reformera
Nej har jag ju sagt jag vill inte protestera!
Jag äter kött med gott samvete
Herregud att bli min mat är ju grisarnas arbete
Hah
Det där med moral och sådan skit
Det är något nytt, det hör inte hit
Det handlar om överlevnad och naturlighet
Säger Svensson stolt, han är personifierad finurlighet

Herr Svensson har minsann känt på det hårda livet
Han vet att saker inte ska tas för givet
För stundom, när fjärrkontrollen inte fungerar
tar Herr Svensson klivet
De knappa två metrarna till tv-apparaturen
Och byter kanal, sedan går han har tillbaka in i buren
Full med brist på engagemang, proppad med illusioner
Och han kunde inte vara lyckligare




Fri vers av wonderwall
Läst 584 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-12-18 17:53



Bookmark and Share


  korpfjäder
Oh, ja alla dessa ord som måste användas för att beskriva det triviala.
Du gör det bra!
2008-01-25
  > Nästa text
< Föregående

wonderwall