Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brev till Gud


Käre Gud.
Idag kastade Tom och Anders in mina kläder i duschen på gymnastiken.
Vår tjocka lärare kom in och sa att han var “väldigt besviken”
Han något om bögar och kläder, “det blir vårat fall”
Min rosa tröja med fjärilar på var våt och kall.
Mamma har gråtit ute i köket sen klockan tre.

Gud, Varför är jag inte som andra pojkar?
Som drar flickorna i flätorna, du vet,
Killar som skriker och stojar.
Men flätor skulle jag verkligen tycka om.
Pappa säger att det bara är flickor som,
får ha lov att ha flätor för att dom
är inte födda som pojkar.

Käre gode Gud, gör så att jag blir en flicka med flätor.
Om inte det går...
Gör så att jag får ha mina kläder ifred.

Pelle 11 år




Fri vers av wonderwall
Läst 814 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2005-12-20 21:13



Bookmark and Share


  To
Lika berörande vacker denna gång. Fantastiskt!
2009-02-17

  korpfjäder
Å vad jag älskar den här texten.
Bara älskar!
2008-01-25

  himlens hemlighet VIP
om gud fanns skulle båda flätor och respekt vara till för alla...fin text... tack :)
2007-10-10

  To
Vilken bra text som berör. Jag har sett många killar med flätor, ett antal med kjol och smycken. Jag gillar det. Spela roll vad man är född till... en pojke eller flicka. Vad spelar det för roll? Stå på er alla killar och män som vill vara eller se ur som tjejer eller kvinnor.
2007-10-10

    Noyle
Åh! denna var så originell och välskriven, gullig och hemsk på samma gång. Bokmärker!
2007-07-22

  Therés
Att vara elva år och inte få vara sig
själv utan att spottas på måste ge ärr för livet.
Må denna pojke få sina efterlängtade flätor
eller må han åtminstonde få ha sina käder i fred.
Bra skrivet!
2005-12-20
  > Nästa text
< Föregående

wonderwall