Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barfotabarn

jag går ute en tidig sommarmorgon
solen tittar blygt fram vid horisonten
den fuktiga luften luktar grönt

älvorna svävar runtom och håller mig sällskap
de dansar som i extas
i takt med mina fötters suckande

jag slänger av mig klänningen av spindelväv
ruskar håret ur den långa flätan
och skorna flyger åt varsitt håll

fri från oro
fri från elände
dansar jag med

att dansa ute en tidig sommarmorgon
känna daggen under fötterna
och grässtråna kittla tårna
samtidigt som himlen färgas rosa

det är frihet!




Fri vers av Liqx
Läst 289 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-26 16:37



Bookmark and Share


  lisa"puzzle"svensson
härlig läsning, önskar mig en tidig sommarmorgon :)
2011-04-12

  demonsson
Mmm vad fint skrivet. Du har verkligen fångat sommaren med hela själen och kroppen och fångat upp naturens vackra själ vid denna tid. mvh demonsson (Christina)
2011-03-28

  Linda CH VIP
Vilken härlig befriande berättelse. Jättefin!
2011-03-28

  anita VIP
Tänkvärd dikt.
2011-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Liqx
Liqx