Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Israel-Palestina III


vi åker genom ett ökenlandskap
lika dött som människornas hopp
om att en dag få återvända
till sina hem där på andra sidan

flyktingar och åter flyktingar
överallt med en ägodel,
nyckeln är det enda de har kvar

den bärs i kedja runt halsen
för att alltid finnas där
närmast hjärtat

deras drömmar är grusade
och det enda som finns
är betong upp till himlen
gömd bakom hatord och sorg

men där någonstans på andra sidan
finns en bättre värld
med frihet och värdighet
menade för de andra men inte oss

sluta aldrig att kämpa
för hoppet är det enda som finns
ur det måste vi hitta näring
ty hoppet är det sista som överger människan

drömmen om en bättre värld
finns där gömd hos alla
så stå där passiv och titta på
eller kämpa för ditt liv

för ingen annan lär göra det åt dig!




Fri vers av Liqx
Läst 291 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-06 22:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Liqx
Liqx