Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avdrift

Livet var fågelflykt
i den nakna kärnans tid
när skalen hade sprängts
och den enda riktningen
var vidare framåt
då vågen var vägen

Nu ser vi på stranden
som blev avdriftens hamn
andra vilar i sina hem
men här är tanken varm
om en viss hemlighet

Det var vi själva som
sänkte det fördömda skeppet
och vraket på stranden
var en gynnsam spådom
Om hopp




Fri vers av albatross
Läst 572 gånger
Publicerad 2005-12-19 17:19



Bookmark and Share


  Thirre
Först funderade jag en stund vad egentligen avdrift betyder, men nu förstår jag och håller verkligen med föregående talare att det verkligen är en bra titel. Ett ovanligt ord som fått en ny betydelse!
I den första versen är poesin högklassig. Sedan förlorar den sin intensitet en aning, men är fortfarande bra.
Att du bara har två ord i slutet gör att dikten känns lite avhuggen, men samtidigt blir det ett kraftfullt definitivt slut som får en att haja till. Så det är nog en smaksak.
2006-01-02

    afrika
första strofen är hur vacker som helst!
titeln är också den mycket välfunnen.
2005-12-24

  bq
Titeln är PERFEKT..och första meningen anslår tonen ..underbart, .
liknelser coh bilder..otvungna, självklara, melodiska och poetiska!!

"och vraket på stranden
var en gynnsam spådom
Om hopp"

!!!!!!!!!
2005-12-19
  > Nästa text
< Föregående

albatross
albatross