Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ber dig, kvinna

De sa att jag skulle vara stark

Jag fick spjut och sköld och ord

om mod, heder och uthållighet.

Jag fick lön för handen

och skratt för hjärtat.

Barnen förvisades till en värld

där jag är främling, eller misstänkt.

Jag skulle styra i min majestät -

i svaghet och dödlig bräcklighet

skulle jag erövra, ta ledning och ansvar

och alla förbannade första äpplen.

Jag blev universums fattigaste kung.

Jag ber dig, kvinna, befria mig likväl.






Fri vers av albatross
Läst 747 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-31 00:21



Bookmark and Share


    deepthoughts
Mäktig dikt.. Jävligt bra skrivet!
2007-01-09

    Louvisa
Mannens förbannelse
om hur vi blir våra roller
fångna
tyvärr tror de flesta att de har så mycket att förlora på att bli befriade
2006-03-27

    NoMi F
Oj så stark och berörande
Gillar detta mycket
2006-02-05

  Last Word Spoken
Tell me how!

hehe bra den här!
2006-01-31
  > Nästa text
< Föregående

albatross
albatross