Ursprunglig text med kommentarer (och bild) http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1281311

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På inrådan av "Blåbäret": en mer komprimerad version.
Ursprunglig text med kommentarer (och bild)
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1281311




Koltrasten som kapar kättingar II

en koltrast sätter sig på antennen till vänster

Tidig morgon på gymmet med lugn musik i öronen.
Njuter av solen som lyser rakt på mig genom det tjocka fönsterglaset.

Plötsligt får jag sällskap. En koltrast sätter sig på en av de tre antennerna utanför fönstret.

Sitter länge
Tittar på mig
Sjunger, Försöker nog säga något.

Men även om jag tog den lugna musiken ur öronen,
så skulle jag inte att höra fågeln. Alltför tjockt glas.

 

Begrundar trasten. Känner.

"Frigör tanken.
Låt din tanke fara långt friare än jag kan flyga.
Du kan. Jag vet.
Slätt ankaret.
Låt fantasin glatt skena dit den vill.
Påhejad av moder Sol.
Njut. Njut ännu mer!"

Jag tänker "Tack" -
och trasten flyger vidare,
att kapa nästa själs ankarkätting.

 




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 299 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-30 19:39



Bookmark and Share


  Filosofen2
Befrielsens dag är kommen...

Båda var bra, för men denna visade att
med tankens speciella kraft, kan man
försätta berg...
2011-03-30

  Ninananonia VIP
Jag tyckte bäst om den första versionen som var klar ,tydlig, skriven från hjärtat :) Kram
2011-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)