Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din näsa (Porträtt III)

Vad är den fina linjen
Där borta,
Är det fiskmåsens flyg
Avlägset?

Nej, det är dina ögonbryn
Som inleder dykningen,
De betonar blicken
Och skuggor från dagarnas kvarn

Brynen hänvisar
till ett mjukt fall
Ett vertikalt smycke-
Din näsa

Längre ner
Böjer sig dess topp
Barmhärtig och rörande

Du rufsar ansiktet en sekund
\"-Det är något som inte stämmer!\"
Ett leende kommer
Oemotståndligt

Din näsa räddar världen
För en stund




Fri vers av albatross
Läst 664 gånger
Publicerad 2005-12-19 18:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

albatross
albatross