" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anakoret skriver så mitt hjärta smälter - Om Bohulän. Måste skriva "av mig" ett par rader för att återfå jämnvikten.




Ett Bohuslän man inte kommer undan.

 

Bohuslän med kusten

stärker levnadslusten

sitta sena kvällen

på varma, släta hällen.

Stunden allra bäst är

när solen uti Väster

sakta ner sig sänker

speglande och blänker

med romantisk glöd

vackert röd

i Skagerack salta vatten

inför ljumma sommarnatten.

 

Bekymren bort vi skjuter,

förälskade vi enbart njuter.

Så, hedrande minsann

först vi bugar mot varann,

och nacken framåt böjer.

Sedan andaktsfullt vi höjer

ädelt vin i glas.

Ropar med emfas:

”Kära vän Gutår,

lycklig nu Du får

ferm och gratis

Kärlek, Vin, Miljö i Quantum satis”.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-03 13:05

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Ja, precis så är det!
Calle
2011-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson