Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardagliga tankar

ibland tar jag på mig kläder
som är lite för små
för att känna mig större
än livet,
för att tänja på gränserna
se vad sömmarna går för.


ibland händer det att jag målar
på riktigt rött läppstift
innan jag går ut
för att verka djup
och mångbottnad som en kista med många lönnfack
eller en sån där kallkälla som aldrig tar slut

och ibland kan jag tända en cigg
sätta mig på torget
och försöka se stöddig ut
så att andra ska tro att inget kan skada mig

för jag är ett vildjur och precis som tigern
är rädd för att bli långrandig
och leopardens rädd för befläckelse
är jag rädd att tappa ansiktet.
vill inte vara en blodsugare
utan spegelbild
hur skulle jag då kunna bränna läpparna
med min plattång och känna mig riktigt
riktigt snygg?

nej, jag kan gå av för hackor och ibland
kan jag gå nästan hur långt som helst.
men kunskap kan krossa drömmar.
jag vet nämligen att jag är jag
och ingen annan är jag
och jag vet att det djupaste hos mig
är sömnen.




Fri vers av Fyrtiotvå
Läst 237 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-03 22:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fyrtiotvå