Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vår vår och din min

den kluvna tiden mellan gryning och dag
mellan vinter och vår

och lärkorna har precis börjar med årets idolomgång
och sista gruppen tranor har flugit till let's dance

vid hornborgasjön

tussilagon slåss  mot vintergäcken om herraväldet
tills big brother maskrosen visar var skåpet skall stå

i hönshuset men med originalfärg
och med en brunstigt skuttande antikexpert
som ivrigt tuggar fradga över ruinromantiken
och de rostiga gångjärnen

snödropparnas blyga nackar av vithet
tas snart över av vitsippsbackarnas dokusåpor
i de skånska bibliotekens pelarsal

där den ranka boken står pärm vid pärm med en identisk granne

och på eländesakuten i smalburken
berättas om en aldrig sinande mängd katastrofer
vilka ibland mänskligheten på egen hand
kan sätta i verket
och ibland med benäget bistånd av ett snurrigt jordklot

så mal det på
i den kluvna tiden mellan två då
i nuets ögonblick

där intet blir något blir allt blir minne blir myt blir ikon

det kluvna jaget mellan mig och dig

det vi varav gemenskap väves

 

 

och språket som kittet vi fäster fönstret med in till våra inre världar
eller röker på av och blir galna av

och den utan stund
må ges ett eget ögonblick

 

 

 

 



 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 1921 gånger och applåderad av 31 personer
Utvald text
Publicerad 2011-04-05 14:54



Bookmark and Share


  peter markurth
Väl uppbyggd
2017-09-25

  Bibbi VIP
Gillar mycket!
2017-04-05

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Så lekfullt och ändå så
klart
gillar det
2017-02-21

  Annika Persson
Ett kluvet jag mellan mig och dig
måste känna sig tryggare i relationer.
Gunnar Fröding hade svårt med
att knyta sociala kontakter.

Fint skriven dikt, massiv.


2014-09-24

  Nanna X
fyndig väv av liv och tv!
2013-10-27

    ej medlem längre
vi varav gemenskap väves
2013-09-12

    ej medlem längre
Härligt språkbruk som lyser medvetenhet hur en skrift kan föras.


Tycker om.
2013-08-27

  Nina.H
Natur och människoskildringar sammanvävt
i härlig harmoni. Förstår att dikten har förärats
med en vacker guldstjärna!
2013-04-12

  Bo Lövhalka
Mycket bra! Tack!
2013-03-13

  prinscess VIP
fin
2013-02-02

  Jordgubbsodlare
Mer fulländat vederkvickande än såhär blir nog aldrig en kopp te! Tack för att du bidrar till vår förnöjelse! :)
2013-01-31

  Per Blomqvist
Runt livet tiden runt tankarna far
2011-12-28

  Magnus A
Och egentligen har ingenting hänt ...
Fantasifull betraktelse över livets
faser eller fasor.
Snygg helhet.
2011-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP