Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De sista stegen



- Jag tänker ta de sista stegen
sa hon
sedan lät hon bli att möta någon enda människas blick medan hon väntade på rätt tillfälle.
Rätt dag för de sista stegen.

-Är de två eller tre till antalet?
Stegen.
Tänkte hon. Eller är det en lång rad steg under en längre session av rörelse.
Och hur räknar man dem?
Stegen.
Ska varje fot vidröra underlaget i en rymtiskt upprepad rörelse? Är det vad steg betyder. Rörelsen med foten mot underlaget.
Kan man då säga, att de sista stegen kan vara skilda från de andra stegen som tagits just i anslutning till de sista och är då också de som föregick de sista inräknade i de där stegen som ska vara de sista.
Livets sista.

Hon började gå sent i livet.

Och renheten i stegrytmen hade aldrig varit självklar.
Kanske måste hon hitta de nakna stegens självklarhet innan hon kunde räkna dem och därmed också kunna använda dem för att avsluta det som kanske kallades liv men mest var smärta
Smärtsam otillräcklighet i rörelsen

Förresten hade hon aldrig vetat målet.
Hur skulle man då kunna gå de sista stegen om målet ännu inte var uppnått?
Eller ens uppfunnet.
Upphittat
påhittat

De sista påhittade stegen

Hon tog dem nu.



Utan att se någon enda människa i ögonen.



....




Prosa (Novell) av korpfjäder
Läst 250 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-10 18:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underfundigt och vemodigt.
2011-04-10
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder